PREVIOUS EVENTS 

SOCIAL DYNAMO / BODOSSAKI FOUNDATION 31/01/2017


Το Social Dynamo («Κοινωνικό Δυναμό») είναι ένας χώρος για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία ανάμεσα στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και τον Δήμο Αθηναίων, που σκοπεύει να παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς το δυναμό συσσωρεύει και μετασχηματίζει την ενέργεια, έτσι και το Social Dynamo επιδιώκει να αναδείξει και να αναπτύξει τις δεξιότητες φορέων της κοινωνίας των πολιτών.



 Όραμα του Social Dynamo είναι μία δυναμική κοινωνία των πολιτών, μέσω της οποίας θα ενισχύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, θα προωθείται η συμμετοχική διακυβέρνηση και θα αναπτύσσεται η αλληλεγγύη. Το όραμα αυτό βρίσκει τη στέγη του σε έναν δημιουργικό χώρο (φυσικό και διαδικτυακό), ο οποίος απευθύνεται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άτυπες ομάδες πολιτών, πολίτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια συλλογική πρωτοβουλία και γενικότερα φορείς που σχετίζονται με την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

Σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης οργανώσεων και ενεργών ομάδων πολιτών, το Social Dynamo ανακοινώνει νέα που αφορούν την κοινωνία των πολιτών, δομεί συνεργασίες ανάμεσα σε αντίστοιχους κόμβους ενδυνάμωσης, οργανώνει κοινές δράσεις, φιλοξενεί εκδηλώσεις οργανώσεων και ομάδων, όλα αυτά στο πνεύμα της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Share on Google Plus
    Blogger Comment