PREVIOUS EVENTS 

Wine Club Thessaloniki 96 - Εξερευνώντας το Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα 23.11.2022




ΤΟ CHATEAU PORTO CARRAS 2015 στην Οινογνωσία με τίτλο «Εξερευνώντας το Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα»

Το Cabernet Sauvignon το συναντάμε παντού όπου υπάρχει αμπελώνας στην υφήλιο. Και ίσως, η περισσότερο αξιοσημείωτη ιδιότητά του είναι το ότι μπορεί να ταξιδεύει, να απλώνει τις ρίζες του σε περιοχές που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους και ωστόσο, να δίνει κρασιά που αναγνωρίζονται ως Cabernet Sauvignon, παρά τις όποιες κλιματολογικές, καλλιεργητικές ή οινοποιητικές συνθήκες.
Στην συνάντηση του Wine Club Thessaloniki'96 'Εξερευνώντας το Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα' που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23/11/2022 στο ξενοδοχείο The Met Hotel - Thessaloniki, δοκιμάστηκαν CS από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της χώρας, διαφορετικές σοδειές, αλλά και διαφορετικά στυλ οινοποίησης.
Στη εξαιρετικό αυτό γευστικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το Chateau Porto Carras. Αν και η εν λόγω εμβληματική ετικέτα του Domaine Porto Carras ΔΕΝ είναι 100% CS (βασικά είναι ένα blend από Λημνιό, Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc) συμμετείχε σε ένα από τα 2 blends (οι υπόλοιποι 11 οίνοι ήταν 100% CS) της οινογευστικής τυφλής δοκιμής και μάλιστα απέσπασε τα εύσημα απ τους συμμετέχοντες. Ο οίνος που συμμετείχε στη δοκιμή ήταν vintage του 2015.
Το Domaine Porto Carras New era εκπροσώπησε ο Project/Marketing Manager κ. Χρήστος Δ. Κατσάνος Christos D. Katsanos του οποίου του δόθηκε για λίγο το βήμα απ την οικοδέσποινα κ. Μαρία Νέτσικα Maria Netsika, όπου μοιράστηκε τις ιδέες της νέας διοίκησης του Domaine και προσκάλεσε τους συμμετέχοντες της βραδιάς να επισκεφτούν το stand του Domaine στην επερχόμενη έκθεση Χάρτης των Γεύσεων / Map of Flavours ώστε να δοκιμάσουν τους νέους οίνους της σοδειάς του 2022 και να συνομιλήσουν με τις κυρίες του Domaine κ. Φρόσω Δρόσσου (Οινολόγος -Wine Maker), Δρ. Spinthiropoulou Haroula (Υπεύθυνη Ιστορικού Αμπελώνα) και κ. Eirini Savvidi (Υπεύθυνη Melissanthi Experience Hall).
Θερμές ευχαριστίες στην Ομάδα της Wine Plus για την επιλογή του συγκεκριμένου οίνου καθώς και την ευγενική πρόκληση.
Ραντεβού με τους οινόφιλους το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο Βελλίδειο που βρίσκεται μέσα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Share on Google Plus
    Blogger Comment